Wat je moet weten over de grootste theaters in Nederland

Het theater leven is een groot en belangrijk deel van de gemeenschap, ook in Nederland is dat het geval. Er komen allerlei emoties hier te pas je kan uitleven, inspelen en meeleven met de karakters die op het podium zijn. Maar wat weet je nou allemaal van de grootste theaters in Nederland?

Lees maar verder en over een paar minuutjes ben je heel wat wijzer geworden met betrekking tot dit onderwerp.

De belangrijkste punten die je moet kennen in verband met de grootste theaters in Nederland is namelijk de: locatie, aantal zit plaatsen, en de beste uitvoeringen

De grootste theater van Nederland staat in Gelderland. Dit gebouw heeft zijn deuren geopend op 25 maart 1998. Jaarlijks passeren er miljoenen mensen door de Gelredome. Het is multifunctioneel in die zin dat het binnen enkele uren kan veranderen van een luide voetbal stadion tot een poptempel. Door dat het zo dynamisch is wordt het de grootste theater van Nederland genoemd, het huist een capaciteit van 34.000 mensen tijdens één evenement en met het gebruik van de veldvloer rijkt het een geweldige capaciteit van maximaal 41.000 personen!

Het heeft geweldige supersterren gehuisd zoals: Madonna, Janet Jackson, The Backstreet boys. Zelfs Bon Jovi heeft spetterende shows hier bezorgd. Ook bekende Nederlandse artiesten zoals: Marco Borsato en Anouk hebben geweldige shows hier weggegeven.

Dit is een van de geweldige auditoriums in Nederland.

Het is belangrijk te weten dat deze Theaters leven voor de concurrentie Zij streven allemaal om de mooiste te zijn, de grootste en zij streven er ook naar om de beste akoestiek te hebben.

*Akoestiek is de wijze waarop geluid (muziek) weerkaatst. De wetenschap die zich bezig houdt met de manier waarop geluid reflecteert. Een goede show is afhankelijk van goed akoestiek dus is te begrijpen waarom elk theater streeft om de beste akoestiek te hebben.

Dit is een van de moderne theaters die er bestaat

De iets wat klassieke theaters hebben niet zoveel zit plaatsten maar zijn wel in de categorie grootste theater voor hun soort één daarvan is de Martiniplaza. Het bezit een capaciteit van 1500 stoelen en werd officieel geopend in het jaar 2002. Dit gebouw is sedert de jaren 60 constant in de aanbouw geweest. Hij is groter geworden en heeft ook naamsverandering onder gegaan. Het heette eerst martini hall Groningen daarna  Martini Hall Centrum. In 1989 moest het weer gerenoveerd worden maar de nodige fondsen waren er niet dus moest deze theater gaan privatiseren.

In 2002 is martini Hall centrum dus geopend onder de naam Martiniplaza. Na 33jaar dienst te hebben gedaan voor de gemeente is hij sedert 2002 geprivatiseerd.

Dit is zoal de algemene informatie over de 2 grootste theaters in Nederland.

Zoal de moderne en de klassieke theaters.  Zij bezitten over een aantal duizenden zitplaatsen en hebben een aantal geweldige shows gehuisd. Wie zou niet eens een show willen meemaken in een van deze geweldige theaters?

Heb je iets bij kunnen leren vandaag? Zo ja.

Dan gaat jouw dank uit naar schilder eindhoven , sponsor van dit interessant stuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *